نکات مهمی که در زمینه تمیز کردن سرویس بهداشتی باید بدانید

تمیز کردن حمام و دستشویی یکی از سخت‌ ترین و زمان‌برترین کارها در زمان تمیزکاری و نظافت خانه است. اگر منزل شما نوساز است و تازه به آن اسباب‌کشی کرده‌اید بهتر است حداقل هفته‌ای یک‌بار آن‌ها را بشویید تا در طولانی مدت جرم نگیرند. اگر هم مدت زیادی هست که در منزل خود ساکن هستید و حمام و دستشویی شما جرم گرفته‌اند، اصلا نگران نباشید؛ چرا که در این مقاله قصد داریم درباره روش‌های شستشوی کاشی و سرامیک حمام و دستشویی با شما صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید.

چگونه کاشی دستشویی را تمیز کنیم؟

برای تمیز کردن کاشی حمام و دستشویی و شیار بین آن‌ها را دارید، کافی است از سفیدکننده‌ها یا مقداری پنبه، پارچه مناسب یا مواردی ازاین‌قبیل استفاده کنید. برای تمیزکردن کافی است مقداری از پنبه‌ها را به‌صورت گلوله‌ای جدا کنید و به مواد سفیدکننده آغشته کنید و آن را روی سرامیک بکشید. شما همچنین می‌توانید در این مورد از یک خمیردندان کمک بگیرید. استفاده از خمیردندان در پاک‌کردن لکه‌های آب و جرم روی سرامیک‌ها، شیارها و حتی فلاش تانک موثر است.

روش دیگری که می‌توانید برای تمیز کردن کاشی دستشویی به کار بگیرید این است که محلول تمیز کننده را با میزان مناسبی آب ترکیب کنید و روی کف بریزید. سپس با تی تمیز کاری را شروع کنید. برای پاک کردن لکه‌های قدیمی نیز از محصولات دارای سفید کننده یا تمیز کننده‌های غلیظ کمک بگیرید. بعد از این که تی کشیدن تمام شد، اجازه بدهید تمیز کننده‌ها روی کاشی دستشویی بمانند تا همه جا کامل ضد عفونی شود. پس از آن کاشی دستشویی را آب کشی و خشک کنید.

تمیز کردن کاشی حمام و دستشویی

پس از مدتی و به‌مرور زمان کاشی‌های حمام و دستشویی و حتی درزهای بین آن‌ها جرم می‌گیرند و کثیف می‌شوند. یک لیوان سرکه، یک‌دوم لیوان جوش شیرین، یک لیوان آب داغ، یک‌دوم لیوان پودر ماشین لباسشویی به‌علاوه یک اسپری و فرچه تنها چیزی است که شما برای تمیزکردن به آن نیاز دارید.

برای شستشوی کاشی دستشویی در مرحله اول کاشی‌های دیوار و اطراف توالت زمینی را با آب داغ خیس کنید. در مرحله دوم مواد شوینده‌ای را که بالاتر ذکر کردیم باهم مخلوط کنید و در بطری اسپری بریزید. محلول را روی مناطق گفته شده بریزید. حدود 30 دقیقه منتظر بمانید و سپس با فرچه به‌آرامی سطوح را تمیز کنید.

این روش جرم کاشی‌ها و درز بین آن‌ها را تمیز می‌کند و به درخشش بیشتر آن‌ها نیز کمک می‌کند. برای تمیزکردن خط دوغاب بین کاشی‌ها از بخارشوهای قوی نیز می‌توانید استفاده کنید.

اگر به‌صورت مرتب دستشویی منزل خود را نشویید، میان درزهای سطح کاشی‌ها قارچ و کپک تولید می‌شود. برای ازبین‌بردن این کپک‌ها بهتر است مقداری سرکه سفید را روی قسمت‌های مورد نظر اسپری کنید و سپس آن را تمیز کنید.
برای تمیزکردن سطح کاشی‌ها نیز از محلول آب داغ و سرکه نیز می‌توانید استفاده کنید.

علت سیاه شدن کاشی دستشویی

پس از مدتی ممکن است کاشی‌های دستشویی دچار تغییر رنگ شوند و رنگ آن‌ها به سمت تیره شدن میل کند. این اتفاقی است که ممکن است باعث دلزدگی شما شود؛ تاحدی‌که به فکر تعویض آن‌ها بیفتید. یکی از دلایل این اتفاق، نفوذپذیری سطح کاشی‌ها در مقابل آب است و ممکن است کاشی‌های سرویس بهداشتی شما کیفیت موردنظر را نداشته باشند.

از همین جهت لازم است هنگام خرید کاشی‌ها و لوازم سرویس بهداشتی خود مانند فلاش تانک و همچنین انتخاب سنگ توالت زمینی خود بادقت کامل عمل کنید و قبل از خرید، نکات مهم را درباره این موارد بررسی کنید. کاشی‌ها و وسایل بی‌کیفیت پس از مدتی زیبایی اولیه خود را از دست می‌دهند.
استفاده از مواد شوینده نامناسب و همچنین شستشوی مکرر سرویس بهداشتی از دیگر دلایل سیاه شدن کاشی‌ها به‌شمار می‌رود.

از بین بردن جرم کاشی توالت

راه‌های متفاوتی برای از بین‌ بردن جرم کاشی توالت و سرامیک‌های حمام و دستشویی وجود دارد ولی استفاده از قرص جرم‌گیر یکی از موثرترین مواردی است که برای زدودن جرم‌ها و ضدعفونی‌کردن محیط داخل توالت استفاده می‌شود. البته قابل‌ذکر است که این ماده بیشتر در تمیزکردن کاسه توالت فرنگی استفاده می‌شود.

روش‌های دیگری نیز برای از بین ‌بردن جرم کاشی توالت وجود دارد که در زیر به آن‌ها اشاره کرده‌ایم:

• استفاده از نوشابه: در این روش باید یک بطری نوشابه را داخل سنگ توالت بریزید و یک شب تا صبح صبر کنید. سپس برای شستشوی سنگ توالت اقدام کنید.
• استفاده از جرم‌گیر یا سفیدکننده: جرم‌گیرها یا رسوب کننده‌ها، در ظاهر شاید بتوانند به تمیزی کاشی‌ها کمک کنند ولی در واقعیت فقط به درخشان شدن رسوبات کمک می‌کنند.
• استفاده از بوراکس و سرکه: بوراکس یک نوع محصول تمیزکننده است و برای از بین‌ بردن لکه‌های سیاه‌ و سفید استفاده می‌شود.

از بین بردن زردی کاشی حمام و دستشویی

این اتفاقی است که ممکن است برای شما هم رخ دهد و ظاهری بد و ناپسند را ایجاد کند. به‌همین‌علت در این قسمت قصد داریم راهکارهایی را برای ازبین‌بردن سیاهی و زردی کاشی‌ها بیان کنیم.

استفاده از لیمو و سرکه سفید:

این مخلوط را روی لکه بریزید و 30 دقیقه صبر کنید، سپس با استفاده از یک دستمال مناسب آن را پاک کنید و پس از آن بشویید. در این مورد لازم است حتما زمان 30 دقیقه را رعایت کنید زیرا بعد از گذشت این زمان خاصیت اسیدی ضعیفی ایجاد می‌شود و لعاب کاشی را از بین می‌برد.
اگر این روش جوابگوی مشکل شما نبود از جوش شیرین استفاده کنید. به این صورت که آن را روی لکه بریزید و پس از مدتی روی آن دستمال بکشید و

سپس آن را با آب بشویید.

برق انداختن کاشی حمام و دستشویی

برای برق انداختن کاشی حمام و دستشویی و همچنین درز بین آن‌ها، می‌توانید از انواع سفیدکننده‌ها کمک بگیرید. سعی کنید برای این منظور از بهترین شوینده‌ها استفاده کنید. انتخاب بهترین شوینده‌ها برای پاک کردن سایر قسمت‌های سرویس بهداشتی مانند روشویی سنگی که اهمیت زیادی دارند نیز بسیار ضروری تلقی می‌شوند. همچنین حتما از دستورالعمل برچسب‌های روی محصولات پیروی کنید. کاشی‌ها نقش مهمی در زیبایی سرویس بهداشتی منزل شما دارند پس از این مورد به‌ راحتی عبور نکنید. در زیر به تعدادی از راهکارهای دیگر این مورد اشاره خواهیم کرد.

• استفاده از وایتکس یا مواد سفید کننده
• استفاده از قرص های ژاول
• استفاده از جوش شیرین

سخن آخر

کاشی‌ ها چیزی مهم‌تر از یک کف‌پوش ساده و تزئینی برای منزل شما هستند و در یک بخش اصلی حمام یا آشپزخانه شما را تشکیل می‌دهند. کاشی‌ها و دوغاب بین آن‌ها برای اینکه تمیز و زیبا به نظر برسند، حداقل هفته‌ای یک‌بار به نظافت نیاز دارند. با این حال نیازی نیست که مدت زیادی را برای تمیزکردن حمام و دستشویی صرف کنید. اگر نمی‌ دانید که چگونه کاشی حمام و دستشویی و دوغاب بین آن‌ها را تمیز کنید ما در این مقاله روش‌هایی برای تمیزکردن کاشی و سرامیک سرویس بهداشتی را برای شما بیان کردیم. کافی است مجددا به ابتدای مقاله بازگردید و آن را با دقت مطالعه کنید. امیدواریم که این روش‌ها برایتان مفید و کاربردی بوده باشند.

مرا را در بهبود مقالات یاری کنید.

با نظردهی ما را در تکمیل مقالات یاری کنید.